Wat gaat Corona ons brengen?

Er is veel angst en onzekerheid. Dat is begrijpelijk. Maar waar is het vertrouwen?
Vaak kunnen mensen alleen maar vertrouwen hebben als dat onderbouwd is met feiten. Echter, in deze tijd zijn er weinig feiten die iets zeggen over onze toekomst. Alleen feiten over wat er de afgelopen tijd is gebeurd, en het zinnetje “resultaten behaalt in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst”.
Hieronder een mooi verhaal. Hopelijk werkt deze relativerend voor je.

In een dorpje op het Chinese platteland, leefde een boer met zijn zoon. Naast hun hut en het land was hun enige bezit van enige waarde het paard. Zo konden ze het land bewerken en in alle bescheidenheid rondkomen.
Op een dag brak het paard door de omheining en rende weg. Die avond kwamen de dorpelingen bij de Chinese boer op bezoek om hun medelijden te betuigen. “Wat vreselijk!” zeiden ze: “Hoe moet het nu met het land? Je paard verloren, wat een ongeluk!” Maar de boer glimlachte rustig en zei: “Geluk of ongeluk? Wie zal het zeggen? Het enige dat ik weet, is dat het paard is weggelopen.”
De dag daarna gingen de boer en zijn zoon weer aan het werk op het land en voor enige tijd maakten ze er het beste van. Tot op een dag het paard weer kwam aangelopen. En in zijn kielzog nam hij een kudde van tien wilde paarden mee! Die avond kwamen de dorpelingen weer bijeen om hun gelukswensen te geven: “Wat een geluk! Wat geweldig! Je bezit is zo maar vertienvoudigd!” Maar de boer glimlachte rustig en zei: “Geluk of ongeluk? Wie zal het zeggen? Het enige dat ik weet, is dat mijn paard weer terug is en dat er tien andere paarden bij zijn.”
De volgende dag wilde de zoon proberen of hij de paarden kon temmen en klom op de rug van een wild paard. Deze was hier echter niet van gediend en bokte net zolang totdat de zoon met een flinke smak op de grond belandde en beide benen brak. Die avond stonden de dorpelingen weer op de stoep: “Wat vreselijk! Je zoon! Beide benen gebroken! Nu kan hij niet helpen op het land! Wat een ongeluk! Hoe moet dat nu?” Maar de boer glimlachte rustig en zei: “Geluk of ongeluk? Wie zal het zeggen? Het enige dat ik weet, is mijn zoon zijn beide benen gebroken heeft.”
De volgende dag kwam er bericht dat er een oorlog was uitgebroken en dat alle jongemannen die daartoe in staat waren zich onmiddellijk moesten melden om een leger te vormen. En de boer glimlachte rustig en dacht ….

Hoe gaat het met jouw angst over de huidige situatie? Heb je angst, of ben je in vertrouwen?
Angst hebben, of in vertrouwen zijn. Lukt je dit of loop je dan toch tegen bestaande thema’s aan?

Maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kunnen we samen eens jouw ’thema’ onderzoeken.