Wandelcoaching

Wandelen in de natuur geeft rust en regelmaat. Door de beweging (‘lijf’) kunnen het denken (‘hoofd’) en voelen (‘hart’) makkelijker tot rust komen. De omgeving wordt vaak als metafoor gebruikt voor de onderwerpen die bij jou spelen. Het wandelen is een ideale combinatie met coaching.

man – 61 jaar

Ik vertrouwde Eric in zijn integere begeleiding, waardoor het voor mij mogelijk was, ondanks mijn controledrang, me over te geven aan wat er gebeurde. Hij deed de juiste interventies toen ik dacht dat de sessie vast dreigde te lopen… 

Wat is wandelcoaching?

In basis is wandelcoaching, zoals het woord al zegt, coaching tijdens een wandeling. Tijdens de coaching kiezen we ervoor om naar buiten te gaan, meestal in de natuur. Gedurende de wandelcoaching praten we tijdens de wandeling en maken we veel gebruik van metaforen en symboliek. Een groep bomen kan zomaar ineens symbool staan voor je gezin van herkomst, een vijver voor een dieper gevoel van binnen, een hek voor een grens, een kruispunt voor keuzes die je moet maken.

De metaforen en symboliek helpen je om buiten je eigen kaders te denken. Het helpt je om er van een afstand naar te kijken. En juist door het stellen van vragen en het maken van opmerkingen krijg je dieper inzicht in het thema waar de metafoor of het symbool voor staat. Daarmee leg je opnieuw de verbinding naar binnen, daar waar gevoel en inzicht te vinden zijn. Je inzichten worden visueel en dat geeft meteen een diepe verankering van dit inzicht.

Saskia – 42 jaar

Eric maakte het allemaal mogelijk door zijn kennis, vaardigheden en zijn intuïtie te volgen in het proces. 

Wanneer is wandelcoaching iets voor jou?

Wandelcoaching is inzetbaar voor heel vragen of thema’s waar je mee loopt, of situaties in je leven waarin je vastloopt. Enkele voorbeelden zijn:

 • Hoe moet ik omgaan met het groot verlies van mijn naaste?
 • Ik moet belangrijke keuzes maken in mijn leven, maar welke moet ik maken?
 • Hoe moet ik omgaan met mijn emoties, vooral in mijn relatie en in mijn werk?
 • Ik heb altijd het gevoel dat ik twijfel of ik wel op mijn plek ben.
 • Ik loop voor iedereen te zorgen dat die het goed hebben, en ik vergeet mezelf.
 • Alles loop ik te overdenken, maar ik weet niet wat ik dan moet voelen.
 • Ik wil alles onder controle houden, ik houd veel ballen in de lucht, en toch heb ik het gevoel dat ik niet genoeg doe.
 • enzovoort, enzovoort….

Hoe gaat het in z’n werk?

Herken je jezelf in de bovenstaande vragen of thema’s of heb je een andere dringende vraag of thema die je wilt onderzoeken met de hulp van mij, neem dan contact met mij op voor een kennismakingsgesprek. We maken dan een afspraak voor de kennismaking die we zullen houden via telefoon of zoom. Zo leer je mij kennen en ik kan je adviseren over de wandelcoaching. Daarna maken we een afspraak voor de wandelcoaching. Na iedere wandelcoaching maken we een nieuwe afspraak voor de volgende. Voor de meeste thema’s en vragen heb je ongeveer 3 wandelcoachingen nodig.

Nathalie – Geldrop

Kortom het werken met Eric voelt vertrouwd en straalt kundigheid uit.

Praktische informatie

 • Voor: mannen, vrouwen en jongeren.
 • Duur: 1 – 1,5 uur
 • Prijs: € 85,- per uur
  (zie: Tarieven & Vergoedingen)
 • Vergoeding: via aanvullende zorgverzekering

Hulp of advies nodig?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek, dan kunnen we samen bekijken of wandelcoaching iets voor jou is.

Mail: info@praktijk-krachtstroom.nl
Telefoon: 06 520 23 533
Whatsapp: Stuur een app-je