Familie- en systeemopstellingen

Met familie- en systeemopstellingen kan je onderzoeken of er vanuit de familie van herkomst thema’s doorwerken tot in het heden of dat er wellicht blinde vlekken zijn.

Kim – 36 jaar

In de familieopstelling werd in een beeldverhaal zichtbaar wat er zich in een bepaalde periode heeft afgespeeld. Dit gaf mij een aanknopingspunt voor het begrijpen van een terugkerend effect in sommige situaties. Met dit aanknopingspunt kan ik verder aan de slag.

Wat is familie- en systeemopstellingen?

Familieopstellingen en systeemopstellingen zijn een diepgaande methode om de (on)balans en dynamiek (hectiek) in ‘systemen’ te onderzoeken en ’te helen’. Systemen zijn groepen van mensen die samen leven en met elkaar omgaan. Denk bijvoorbeeld aan gezinnen, verenigingen, vriendengroepen, organisaties, afdelingen. Je kan ook het lichaam of de wereld als een systeem zien.

Zo zou je de dynamiek en thema’s kunnen onderzoeken tussen jou en een ander; bijvoorbeeld partner, vader of moeder, je kinderen, maar ook collega’s of leidinggevenden. Ook zou je je ziekte kunnen onderzoeken; bijvoorbeeld hoe verhoud je je daartoe, waarom heb je dit hebt, waar eventueel de genezing op energetisch of spiritueel niveau voor je ligt.

Wanneer is een familieopstelling iets voor jou?

Met een familieopstelling kan je heel veel onderzoeken. Je krijgt inzicht in thema’s als jouw relaties met anderen, jouw verlangens in het leven, jouw ingehoudenheid/terugtrekkingen, sterke gevoelens van niet vooruit kunnen, en nog veel meer.

Hoe gaat het in z’n werk?

Als je graag een vraag of thema wilt onderzoeken in een familieopstelling, dan spreken we een dagdeel af waarop jij je vraag of thema kan gaan inbrengen. Ongeveer een week van te voren hebben we een gesprek via telefoon of zoom om je thema of vraag die je wil inbrengen concreter gaan maken. Ongeveer een week na de opstelling hebben we opnieuw een gesprek via telefoon of zoom, om na te bespreken en te horen hoe de familieopstelling aan het doorwerken is.

Een opstelling wordt in een groep gedaan. De andere personen in de groep kunnen gevraagd worden om ‘representant’ te zijn voor iemand die met jouw vraag van doen heeft; bijvoorbeeld partner of leidinggevende. Per avond of middag zijn er twee vraagstellers, die hun thema op gaan stellen. Tussen beide opstellingen is er pauze met koffie en thee.

David – 28 jaar

Het is voor mij van grote waarde te ervaren dat de representanten bereidwillig zijn om de opstelling vorm en inhoud te geven en de opstelling te dragen. Hierdoor kreeg ik het gevoel er niet alleen voor te staan, ik voelde me gesteund. Dat heeft veel indruk op mij gemaakt.

Praktische informatie

  • Voor: mannen, vrouwen en jongeren vanaf circa 16-18 jaar.
  • Duur: een voorgesprek van 30 minuten, 1 dagdeel opstellingen (middag of avond), een nabespreking van 30 minuten.
  • Prijs: € 125,- per opstelling
    (zie: Tarieven & Vergoedingen)
  • Vergoeding: mogelijk via aanvullende zorgverzekering

** De aankomende data voor familieopstellingen vind je hier in de agenda.


man – 53 jaar

Eric maakte het allemaal mogelijk door zijn kennis van opstellingen en zijn intuïtie te volgen in het proces. 

Wil jij ook een familieopstelling over jouw vraag of thema?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek, dan kunnen we samen bekijken of een familieopstelling iets voor jou is.

Mail: info@praktijk-krachtstroom.nl
Telefoon: 06 520 23 533
Whatsapp: Stuur een app-je