Eigen bloed

Een client deelde een nummer van John Mayer met me: In the Blood.

Wat een mooi nummer en geweldige tekst. “How much of my mother has my mother left in me? How much of my love will be insane to some degree? And what about this feeling that I’m never good enough?”

Wat van mijn moeder zit in mij?

Haar liefde, maar ook haar gewoontes, haar overtuigingen, haar patronen. En tot op welke hoogte breng ik dat weer naar buiten in mijn contacten? Het goede, maar ook het vervelende…”Niks aan de hand! Je kop zit er nog op.”… of “Die knie is niet zo erg, maar die broek die geneest niet meer”… als ik een gat in mijn knie was gevallen… of “Je eet het op, al sterf je erbij. Dan weet ik waarvan.” Hoe draag ik dit nu over naar mijn kinderen?

Maar als ik in mijn contacten met collega’s, cliënten en andere mensen die ik tegenkom.

“I can feel love the I want, I can feel the love I need But it’s never gonna come the way I am Could I change it if I wanted, can I rise above the flood? Will it wash out in the water, or is it always in the blood?”

Gelukkig heb ik daarin al heel veel mogen aankijken, en weet ik daar gelukkig op een hele andere manier mee om te gaan. Echter, dat heeft wel training en coaching nodig gehad om bewust te worden van mijn gewoontes, mijn overtuigingen, mijn patronen. Hoe staat het met jouw gewoontes, jouw overtuigingen en jouw patronen? Wat kom jij daarvan tegen in je dagelijkse leven? Botst het, wrijft het, wringt het?

John Mayer, “In the blood”

Maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kunnen we samen eens jouw ‘herkomst’ onderzoeken.