Eric Breusers

Wie is Eric Breusers?

Hallo, mijn naam is Eric Breusers. Ik ben geboren in 1970 in Helmond. Sinds enkele jaren woon ik in het dorpje Nederwetten, samen met mijn vrouw. We hebben 5 dochters om voor te zorgen. Twee van deze meiden hebben wij in 2012 in ons gezin opgenomen, na het overlijden van de zus van mijn vrouw. Een bijzonder samengesteld gezin, dus. Een gezin voortgekomen uit een groot verlies; het verlies van onze (schoon)zus en het verlies van de moeder van de twee kinderen. Doordat hierdoor mijn gezin veranderde, heb ik hierin ook ervaren dat ik mijn oorspronkelijke gezin kwijt geraakt ben. 

Met dit in mijn ‘rugzak’ sta ik samen met jou even stil bij wat het leven je voorgeschoteld heeft, zodat jij daarna verder kan gaan.

Ik ben geboren in 1970 in Helmond. Sinds enkele jaren woon ik in het dorpje Nederwetten, samen met mijn vrouw. We hebben 5 dochters om voor te zorgen. Twee van deze meiden hebben wij in 2012 in ons gezin opgenomen, na het overlijden van de zus van mijn vrouw.

Verlies ontstaat niet alleen door het overlijden van een dierbare, het kan ook ontstaan door een scheiding, ontslag, verhuizing. Verlies kan ook gaan over verlies van gezondheid en lichamelijk en/of geestelijk functioneren (van jezelf of een dierbare). Verlies kan ontstaan doordat je het zelf allemaal niet meer weet.

Dit was voor mij de aanleiding om me te verdiepen in omgaan met verlies en rouwverwerking. Voor mijn werk als coach/counselor/begeleider heb ik mijn voornaamste opleidingen gedaan bij Land van Rouw (Rouw- en Verliesbegeleider) en Ingrid Dykstra Academy (Familieopstellingen en systemisch coachen). Daarna heb ik diverse masterclasses op het gebied van o.a. omgaan met verlies, hechting en suïcide.

Verder ben ik opgeleid in Mannenwerk, Emotioneel Lichaamswerk, Sjamanisme, Systemisch werken, Technische Bedrijfskunde, Economie, en vooral ben ik opgeleid door het… leven!

Mijn levenservaringen hebben mij gebracht tot wat ik nu weet, wat ik nu voel en wat ik nu ervaar. Tijdens de opleidingen die ik heb gevolgd, heb ik het allemaal aan kunnen kijken, kunnen onderzoeken, een nieuwe visie op kunnen krijgen, een nieuwe plek kunnen geven, kunnen aanvaarden, kunnen aannemen. Mijn levenservaringen:

 • gedwongen verhuizing
 • moeten stopzetten van mijn onderneming
 • overlijden van mijn schoonzus
 • plotseling zorg voor weeskinderen
 • diverse malen van baan gewijzigd
 • scheiding van mijn eerste vrouw
 • overlijden van mijn vader op mijn 26e
 • vader als hartpatiënt
 • vader invalide
 • symbiotische relatie met moeder
 • kind uit een ongewilde zwangerschap

Dit alles heb ik in mijn rugzak, en hiermee ben ik in staat om naar jouw verhaal te luisteren, jou te horen, en met jou te gaan onderzoeken naar wat er in jouw rugzak zit, naar dat wat nu gezien wil worden, gehoord wil worden. Voel je welkom om jouw verhaal aan het licht te brengen…

…en maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kunnen we samen eens jouw ‘levensverhaal’ onderzoeken.

In verbinding,

Eric Breusers